четвртак, 14. децембар 2023.

PRIČA JEDNE OLOVKE…

 


 

Ne tako davno neki stari proizvođač olovaka izvadi svoju najnoviju olovku na stranu, a pre nego što je nameravo da je spakuje u kutiju. Zamisli da je njegova mala prijateljica tek osoba, i onda se priseti  nekoliko važnih stvari o olovkama.

“Postoji  5 stvari koje moraš znati” – rekao je svojoj olovci, i nastavi:

“Pre nego te pošaljem u svet, uvek zapamti ovih 5 stvari. Nikada ih nemoj zaboraviti i postaćeš najbolja olovka što može olovka ikad biti. Prva stvar koju treba da zapamtiš jeste da ćeš biti sposobna da uradiš mnoge velike stvari, ali samo ako svoje sopstvo staviš u nečije ruke. S vremena na vreme, iskusićeš bolno oštrenje, ali zapamti da će te ovo učiniti samo boljom olovkom. Takođe, drži u svom umu da ćeš biti sposobna da ispraviš svaku svoju grešku koju možda načiniš na tom dugom putu. A najvažniji deo tebe jeste ono što se nalazi iznutra. I zapamti sve ovo dobro. Na svakoj površini koju koristiš, moraš ostaviti svoj trag bez obzira šta se drugo dešava. Moraš nastaviti da pišeš”.

Izgledalo je da ga olovka pomno sluša, te obeća da će zapamtiti ovih 5 stvari tako kako bi dalje mogla živeti svoj život sa mnogo srca i svrhe…

 

(prevod sa engleskog)

 

Нема коментара:

Постави коментар