Jutarnje branje povrća u “Hirošimi”…
Danas ubran paradajz, čeri, krastavci, doduše manje
krastavaca danas nego juče, ali to još ne znači da ih neću imati i brati ustra,
zatim i dve ljutačice papričice…
Onda nasečem pun pleh paradajza i sav čeri od jutros
te skuvam tomato supu, sa mnogo majčine dušice, belog luka i bosiljka balzamiko,
najomiljeniju našu sezonsku, a letnju juhicu...
Od juče nabranih paprika šilja napravim divno pržene
paprike predivno idu uz domaće pileće pečenje iz rerne...
Konačno smo realizovale našu ideju da napravimo
posve poboljšanu verziju našeg kutka za odlaganje našeg dragocenog alata, u jednom
desnom ćošku garaže, a naš arsenal čine dvoj vile, tri lopate, dvoje metalne grabulje,
ašov, 3 motike i motičice, četke, nekoliko budačića različitih uzrasta, jedna ćuskija
poteška, onda jedne baštenske plastične grabulje samo za lišće, itd...
Daskama smo pokrili samo dve strane koje su nedostajale
da dobijemo pravougaonik ili dublju kutiju za pakovanje i slaganje, a dve su strane
ostale u jakom zidu, a onda je došla i jedna poprečna daska da se sačuva zid od
alatki i paranja…
I sve je spakovano da ne može biti savršenije i
bolje…
Oživimo kad napravimo nešto prekrasno i kad ovako uznapredujemo…
Onda smo okačili i kalemarske makaze, 3 komada, da
sve bude u zoni mojih povrtarskih i avlijskih alatki ili u mom i maminom ćošku
gde je inače i moja najdraža mašina – kosačica sa korpom za sakupljanje ošišane
trave...
Sad imam ideju da napravim jednu kućicu napolju i kutak
za koke nosilje, i da ih više ne gajim u bunker, no ta ideja neće ići glatko i lako,
a ni brzo, možda je nikad ne ostvarim, kao što ni 16 mučnih, možda najmučnijih svojih
godina ne mogu da ogradim avliju, itd…
Itd…
Нема коментара:
Постави коментар