U “Hirošimi” jutro sam iščupala dobar i zdrav struk
luka prziluka i od njega napravila posni grašak...
Jutros prvo primetim da je procvetala žuta
hrizantema, a upravo sada u oktobru jeste njeno pravo i najlepše vreme
cvetanja...
Za ručak sam ponovo smazala 2 crvene čili papričice…
Očistila sam jutros na KOKO ŠINJCU sasušenu pur penu
i ostrugala, isekla ručnom starom onom tupljom testericom…
Razradili smo našu strategiju daljih radova tako da
smo još mnogo bolje jutros utvrdili kuda tačno ide žica, gde idu stubovi (a
treba nam samo 6 metalni stubića da drže žicu)…
Za ručak sam skuvala naš ko med sladak grašak, onaj
proletos ubran (prošlog oktobra 2023 zasejan), a onda sam ispekla Džejmijeve
tortilje sa kukuruzom šećrcom i kačkavaljom…
Za užinu drugu ispekla sam krambl sa smokvama i
majskim trešnjama (od juče mi preteklo malo trešanja), a u mrvice dodala mlevene
orahe...
Više ne moram da budem taksista, jer sada neko već
može sve bolje i bolje da se koristi povređenim prstom kažiprstom…
I upravo kad završavam ovaj zapis iz “Hirošime”
napolju se događa jedan divan kišni pljusak…
Najviše od svega volim pogled sa prozora moje
košnice…
Itd…
Нема коментара:
Постави коментар