недеља, 22. октобар 2023.

“SNAGA (MOĆ) I SILA”…





15 praktičnih saveta iz knjige “SNAGA (MOĆ) I SILA” (“Power and Force”, David R. Hawkins)…

1. Razumevanje razlike između moći i sile: Moć (snaga) je ukorenjena u istini, autentičnosti i integritetu, dok se sila oslanja na manipulaciju, prinudu i kontrolu.

2. Svest utiče na ishode: Naš nivo svesti i svesnosti značajno utiču na našu sposobnost da primenimo moć (snagu) u bilo kojoj situaciji.

3. Moć (snaga) dolazi iznutra. Prava moć (snaga) proizilazi iz samosvesti, unutrašnje snage i usklađenosti sa višim vrednostima i principima.

4. Prevazilaženje straha i ega: Strah i motivacije zasnovane na egu umanjuju našu moć (snagu), dok je hrabrost i poniznost povećavaju.

5. Viši nivoi svesti donose veću moć (snagu): Kako evoluiramo i podižemo svoju svest, mi koristimo više nivoe lične moći (snage).

6. Integritet i poštenje kao moć (snaga): Postupanje sa integritetom i poštenjem neguje jaku osnovu za ličnu moć (snagu) i uticaj.

7. Prevazilaženje žrtvenosti: preuzimanje odgovornosti za naše okolnosti i izbore daje nam moć (snagu) da kreiramo promenu i oblikujemo svoju stvarnost.

8. Saosećanje i empatija: Istinska briga i razumevanje za druge povećavaju našu sposobnost da pozitivno utičemo na njih i vodimo ih.

9. Moć namere: Postavljanje jasnih i usklađenih namera daje nam moć (snagu) da manifestujemo željene rezultate i privučemo resurse.

10. Negovanje samosavladavanja: Razvijanje discipline, samokontrole i samosavladavanja povećava ličnu moć (snagu) i delotvornost.

11. Usklađivanje sa višim vrednostima: Život u skladu sa osnovnim vrednostima i principima nas osnažuje da donosimo etičke odluke i inspirišemo druge.

12. Otpuštanje otpora (opiranja): Oslobađanje otpora i prepuštanje toku života otvara mogućnosti i proširuje našu moć (snagu).

13. Moć prisustva: Biti potpuno prisutnim i angažovanim u sadašnjem trenutku poboljšava našu sposobnost da efikasno reagujemo i pristupimo višoj mudrosti.

14. Transcendiranje dualističkog razmišljanja: Prelazak dalje od crno-belog, ili-ili razmišljanje proširuje našu perspektivu i otključava nove izvore moći (snage).

15. Moć (snaga) kao sila za dobro: Prepoznavanje i korišćenje moći (snage) kao sredstva za pozitivan uticaj na druge i doprinos većem dobru.

(prevod sa engleskog)

 

Нема коментара:

Постави коментар