среда, 18. октобар 2023.

DVOGLED - INSTRUKCIJE…

 

 

PRVO  - KAKO KORISTITI SVOJ DVOGLED:

IPD PRILAGOĐAVANJE - Podesite međuzenično rastojanje tako što ćete uhvatiti telo i savijati ga dok ne vidite jedan krug gledanja. Podešavanje za vaše oči biće naznačeno na IPD skali. (Obratite pažnju na postavku skale za kasniju upotrebu).

FOKUSIRANJE – Zatvori svoje desno oko i gledaj objekt (predmet) pomoću svog levog oka. Fokusiraj dvogled rotiranjem točkića za centar fokusa sve dok slika ne bude oštra i jasna.

Otvori svoje desno oko, a zatvori svoje levo oko, rotirajući desni okular sve dok objekt (predmet) ne bude oštar i jasan. (Obrati pažnju na dioptrijske skale za kasniju upotrebu).

Obe strane (oka) sada su u fokusu i ti ćeš morati da koristiš samo točkić za centar fokusa dok se ne fokusiraš na druge predmete (objekte).

GUMENE PREKLOPNE ČAŠICE ZA OČI - Sklopive za upotrebu sa naočarima i sklopive za upotrebu bez naočara. Pružaju udobnost i lakoću gledanja na daljinu.

DRUGO – KAKO SE BRINUTI O SVOM DVOGLEDU:

Čuvajte 4 poklopca za sočiva (koje ste dobili uz svoj dvogled, osim kompaktnog tipa) na sočivima kad dvogled nije u upotrebi. Kada čistite sočiva, koristite krpu za brisanje koja je došla sa dvogledom, ili meku, tkaninu bez dlačica (bez vlakana).

Čuvajte svoj dvogled u prostoru bez vlage.

TREĆE – VEOMA VAŽNO:

Nikad ne pokušavajte da očistite svoj dvogled iznutra niti pokušavajte da ga rasklopite (rastavite na delove).

OPREZNOST!

Gledanje Sunca može prouzrokovati oštećenje na očima. Ne gledajte Sunce pomoću ovog dvogleda, pa čak ni golim očima.

(prevod sa engleskog)

P.S. Možda može da se gleda pun Mesec, što treba isprobati 28 oktobra uveče…

 

 

 

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар