18 JUN 2024…
Pre velike vrućine na planini, a ispod kamenjna
navadim olako 4 džaka crnice zemlje...
Danas nemam vremana za 10 hiljada koraka, već samo
malo peko 2 hiljade, jer najviše tabanam u mestu…
Danas nemam vremena za dokoličenje, za prvo jutarnje čitanje, za izležavanje, a ni za fotografisanje...
Predeo je isti kao i juče, s tim što danas u ruci
držim lopatu, kupim šut po gradilištu, pomažem mami da bar podelimo posao, ona
izbaci šut, a ja natovarim kantu punu šuta do vrha...
Gde gdo nas dve stignemo mi sve očas posla očistimo,
tako navikle kad rasturamo i kompost…
Po povratku sa planine ne znam gde ću pre…
Prvo kupusom i blitvom nahranim ćurane i tako očistim
setvenu zonu uz drvaru, te uskoro mogu da je srušim i zauvek uništim, jer tu
puštam da raste trava...
U “Hirošimi” berem 6 komada zrelog čeri paradajza...
Potom berem i jedan manji zreli paradajz...
Onda ponovo naberem punu vanglicu svežih krastavaca...
I na kraju branja, odberem jednu zelenu šilju papriku...
Onda uberem prvu tikvicu lunga di Napoli od 600 g
težine, mašala...
Jednu tikvicu koja je počela da truli i žuti sečem i
bacim ćuranima i to ponovo sa one vreže dobijene na poklon...
Onda sam došla do jedne dobre i duže, veće palete i taman
koliko mi treba da dobijem četvrtu završnu stranicu na svom kompostištu koji je
još malo više ovim produžen…
Sada sve deluje svetski, a dakle pravo kompostište...
Čekićem zakucan samo dve armature sa čela, da drže
paletu...
Malo sam vilama navlačila u to prazno proširenje
materijala, ali uskoro i to ćemo nasipanjem otpada pokriti i poravnati…
Napolju sve suvo, sve danas svenulo, mora da je u
nizini danas bilo pakleno, pa smo zalivale tikvice, a u “Hirošimi” zalijem crevom
samo paradajz i čeri, a sinoć su vodu dobili krastavci i paprike...
Biljke treba spremiti i za sutrašnji vreli dan…
Danas jeste bilo mnogo toplije nego juče, ali i dalje
naš rekord od 46,6 nije oboren u “Hirošimi”...
Sutra me čeka sličan posao, a ponovo da napunim bar 4
džaka zemlje planinske…
Itd…
Коментари
Постави коментар