субота, 27. јул 2024.

27 JUL 2024…

 


Leva ruka od šake do lakta sva je jutros osvanula puna bolnih modrica, podliva, kao da me neko debelo isprebijao i plus bolovi u mom živom mesu nezapamćeni te sam u pomoć pozvala mast hepatrombin, a niko mi juče nije verovao da me je samo jedno oteto i nesputano krilo ćurana tako pretuklo, a verovatno nisam verovala ni ja sve dok danas nisam uočila u šoku svoje modrice i podlive...




Jutrosu u “Hirošimi” berem punu činiju čeri paradajza, i konačno da sebi pripremim predivan sos i špagete za ručak...




Dakle, sameljem punu seckalicu čeri paradajza, u to naspem malo maslinovog ulja, i dve cele glavice, a mnogo čena izgnječenog belog luka, a onda pobiberim, posolim, dodam sitno isečeno belo ćureće meso, čak dva komada, nasečem bosiljak balzamiko, dolijem malo vode, i ukrčkam oko pola sata...




Uz paradajz čeri pobrao se jutros i sav pristigli krastavac, koji više nikome nije zanimljivi na trpezi...

U zadnjem delu “Hirošime” potom sam počupala 3 zadnje, a pomalo svele linije krastavaca, a ostavila sam i dalje početne dve, one najveće, najzelenije i najbujnije linije...




Ono što mi ne donosi jestive plodove nije vredno da se zadržava previše, a posebno ne da se na njega, na to malo i šturo, ponekad i gorko, troši voda...

U spoljašnjem vrtu nakopala se šargarepa, a u “Hirošimi” nekoliko struka bosiljka balzamiko...

I tako čitav dan provodim uz šporet, ili renu, neprestano nešto spremajući, itd...





Za ručak špagete sa divnim čeri sosom punim belog ćurećeg mesa, belog luka i bosiljka balzamiko...

Onda se za drugu užinu seče i priprema sveža voće, tj. voćna salata, a 2 pomorandže i 3 kruške, a onda se dodaju tek nabrane sveže kupine, sve preliva borovim medom, i na posletku muti se šlag i priprema voćna salata za drugu užinu, ali se pre toga sve dobro ohladi u frižideru...




I na kraju, trebalo je zamesiti, ispeći i sirupom zaliti pun pleh tulumbi. Ogromna Hunaito torta pukla je za 4 dana…

I naravno od juče nove tehničke greške u mom laptopu ili blokada mene da uz svoje već gore opričane recepte ili priče, a zapise iz “Hirošime” eto  “okačim” i propratne fotografije na ZUI ili na “Zamesi, umesi, ispeci”...




Itd...

 

 

Нема коментара:

Постави коментар