20 SEPTEMBAR 2024…
Neverovantan dan ili nova berba u avliji, te prvo odabrana
nova dobro izrasla tikivica koju sam odmah ispohovala svežu i punu sokova za
svoju večerašnju večeru uz obarenu ćuretinu (a 2 tikvice su počele da trule te
su bačene na compost, a dve još rastu i obećavaju nam skorije branje)…
Onda u “Hirošimi” nova čudesa brzog iznicanja, a danas, nakon 4
dana od jesenje šeste setve, mnogo toga
na površini, mnogo vidno, evidentno, jasno...
Juče se rukola tek bojažljivo pomolila, a danas – gle kako je ubusila...
Takođe, i rotkvice su krenule istom jačinom i
brzinom za njom...
Virnem u svoje zasejane čašice kad i tamo - gle salata
kreće čak iz obe različite kesice...
Tek će da bude obradovanja zbog nicanja narednih
nekoliko dana…
I onda smo kišnicom mama i ja sve dobro zalile, sve žedno
natopile...
Burad su prepuna kišnice, jer smo tek od sinoć imali
pravi jači pljusak, pravu prvu obilatu kišu, koja nas je obilazila dobra 2
meseca...
Zalivano sve na predivnih 18 stepni jutros odmah nakon
prve užine…
Posle zalivanja kuvamo i pripremamo razne gastro delikatese,
svoje nasušne zalogajčiće u letnjoj kuhinjici...
Ispred ručka mama je ponovo nabrala još jedno kolo naših
svežih rotkvica iz setvene zone drvare...
Napravila sam do ručka spanako pitu ujutru za
doručak, zatim namaz od feta sira za ručak, kompot od krušaka za drugu užinu – te
tako pripremam sve do sutrašnjeg doručka...
Sutra imam nove ideje, nova svoja izmišljanja, posebno
za ručak…
Itd…
Коментари
Постави коментар