9 AVGUST 2024…
U “Hirošimi” jutros berem tek dve ljutačice papričice,
koje su dosta sitnije, i nemam ni približno ljutačica papričica ove godine 2024
kao prošle 2023 kada se imalo mnogo viška za pečenje i ostavljanje. Ove godine
ljutačica stigne posle dužeg vremena i čekanja tek malo i sporadično ima je
samo za jelo...
Među ljutačicama jutros nađem i jednu skroz trulu,
uništenu papričicu koju je načeo crv i lepo se hrani čak i tako ljutom biljkom…
Jutros po “Hirošimi” na sve strane trče gušterčići. Njima
je tamo tako lepo kao u prašumi, a najmanje sam ih videla desetak jutros, tako
brzo šmugnu u onaj svoj gustiš...
Onda našišam matičnjaka i koprive u “Hirošimi” te napravim
dve tepsije čajeva, a ovoga leta 2024 dakle ne kupujem čajeve, jer za sada sama
ih pravim i fino sam pokrivena čajevima...
Zatim berem bosiljak balzamiko, a na kraju naberem čeri
paradajza da napravim još jednu tomato čorbu...
U spoljašnjem vrtu među kelerabama nađemo samo 3
uspela plodoa od onoliko truda, a od toga tek 2 bele i jedna plava, koje očistim
i isečem te spakujem da jednom i od toga malo napravim nešto, možda neki potaž...
Od juče ubranog povrća (paprika babura) skuvale su se
punjene paprike, tako da najmanje 2 naredna dana treba predahnuti od kuvanja i šporeta,
od koga se oseća blago prezasićenje...
Razmiljam već o tome kako ću ubrzo započeti šeste jesenje
velike, a sezonske poljoprivredne radove, dakle šestu ozimu setvu, te već 17
avgusta jeste idealno vreme, a 2-3 dana pred Uštap da se zaseju rotkvice
napolju i da se zaseju čašice sa bar jednom kesicom Nansen salate, da se pripremi
prva svoja rasada salate...
Itd…
Коментари
Постави коментар