уторак, 27. август 2024.

27 AVGUST 2024…

 



 

Kraj avgusta i dalje u znaku sazrelih smokvi, te i danas se ostavile najmanje dve kese u zamrzivač...




U dve šerpe skuvala se sva cvekla, a kad se ogulula i prohladila, isečena je i spakovana u 4 posudice, a od petog dela napravljena salata od cvekle sa belim lukom za sutra uz posni pasulj...






Dok se kuva cvekla na šporetu se pripremi ručak, te se iskoristi sva ta vatra i toplota: sataraš i pržena pileća krilca začinjena karijem...





I na kraju svega skuvan je retki pasulj (kuvao se dobra dva sata), posni sa mnogo povrća za sutra, tako da sutra nećemo ništa kuvati, nećemo se znojiti oko šporeta, i baš ćemo dembelisati...






Dok sedim ukraj šporeta u kućici “Avgustina” i ubacujem po koje drvo da se vatra ne ugasi doleteše 3 goluba, kao da mi dolete Sveta Trojica, u vidu 3 goluba, i malo mi naprave duhovne atmosfere i vinu me negde visoko ili baš duboko, a u neke druge hemisphere. A onda se izdvoji jedan tužni golub, mimo ona dva, možda neki večito Sin raspeti, raspinjani, i tako tu On stane da kljuca, zoba nešto nepojmljivo po onom vrelom sivom betonu...

Nakon ručka vreme da se pobegne od svega, te da se odgleda još jedan italijanski film...






A onda predveče negde ispred večere sve zaliveno crevom u “Hirošimi” – celer lišćar, sve paprike, peršun lišćar, praziluk, čeri...

Paradajz više ne zalivam…

Napolju su zalivene tikvice i cveće...




Posle zalivanja nabrano je nešto zarudelog paradajza i to je izneto na astal ili našu časnu trpezu da sazri...

Itd…

 

 

Нема коментара:

Постави коментар