13 AVGUST 2024…
U “Hirošimi” pre podneva na 42 stepna u plusu, ubran
je najveći plod paradajza i to volujsko srce težine 750-760 grama, mašala…
U “Hirošimi” se nismo obreli zbog paradajza, već
zbog cevi sa kojih je ne znamo kad već skliznula ona sunđerasta navlaka ili izolacija,
te visi, pa smo na 42 stepena u plusu morali da ponovo vraćamo sunđer na cevi, ali
to je bilo samo malo rada i truda, znoja...
I onda sam u prolazu bacila oko i rešila da uberem
definitivno najveći i najteži naš plod ove godine 2024 i to plod paradajza
volujsko srce...
Danas se čitav dan kuva te trošim zalihe heljdinog
brašna donetog sa Uvca i napečem prvo pun tanjir palačinaka od heljde, a onda
pečem za ručak i tortilje od heljdinog brašna, za giros...
U međuvremenu pravim i jedan gastro novitet za drugu
užinu, a reč je o danskom pudingu...
Zatim sam nabrala i naseckala lišće ili liske gavezi,
jer uskoro planiram da napravim lekovitu mast...
Itd…
Коментари
Постави коментар